Τοποθεσία
Η ιστορία της Κισσάμου χάνεται στα βάθη των αιώνων και συνδέεται άμεσα όχι μόνο με την ιστορία του νομού Χανίων αλλά και της Κρήτης γενικότερα.
Μαρτυρίες νεολιθικής κατοίκησης έχουμε στο Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας στα Τοπόλια ενώ λίγα αλλά όχι ασήμαντα στοιχεία για την ύπαρξη οργανωμένων οικισμών κατά τη μινωική εποχή έχουμε στα Νοπήγεια, στην περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας, στα Φαλάσσαρνα με το σημαντικό εμπορικό λιμάνι, στα Βιγλιά με το πρώτο αποτύπωμα ανθρώπου και στην Κίσσαμο. Σε όλη την ιστορική της πορεία η Κίσσαμος αναπτύσσει πλούσια εμπορική και οικονομική δραστηριότητα.
Σ’ αυτήν βοηθά η στρατηγικά σημαντική γεωγραφική της θέση. Περιοχή παραθαλάσσια με εύφορα εδάφη στο βόρειο και βορειοδυτικό τμήμα του νησιού θεωρείται Πύλη της Κρήτης και κομβικό σημείο στο ναυτικό πέρασμα από την Ευρώπη σε Ασία και Αφρική. Τη γεωγραφική της θέση, όπως άλλωστε της Κρήτης γενικότερα, επιβουλεύονται ανά τους αιώνες πολλοί εχθροί (Άραβες, Ρωμαίοι, Ενετοί, Τούρκοι) και πολεμικές συγκρούσεις συχνά ξεσπούσαν με σκοπό την κατάκτησή της.
Το μαγευτικό Ελαφονήσι
Αν υπάρχει μια λίστα με τις παραλίες που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς μια φορά στη ζωή σου, τότε το Ελαφονήσι βρίσκεται στην κορυφή. Κάποιες μέρες ενώνεται με μια στενή χερσόνησο της νοτιοδυτικής Κρήτης ενώ άλλες, θα πρέπει να περπατήσεις με το νερό να φτάνει μέχρι τα γόνατά σου για να την απολαύσεις. Όπως και να ‘χει, αυτό που θα αντικρίσεις φτάνοντας εκεί θα σου κόψει την ανάσα: Ένας εξωτικός παράδεισος με λεπτή, λευκή άμμο και μικροσκοπικά ροζ κομμάτια από θρυμματισμένα κοχύλια, ρηχά τιρκουάζ νερά και πανέμορφους κολπίσκους. Άνθρωποι από κάθε μέρος της Κρήτης έρχονται για να δουν από κοντά αυτό το τοπίο που «κλέβει» την παράσταση.
Ο τροπικός Μπάλος
Τοποθετημένος ανάμεσα στη χερσόνησο Τηγάνι και το δυτικό μέρος του Ακρωτηρίου της Γραμβούσας με τα εξωτικά διάφανα νερά του, την τεράστια αμμουδιά του και την άγρια ομορφιά του που προστατεύεται από Δίκτυο Natura 2000, ο Μπάλος αποτελεί το όνειρο κάθε Instagrammer ενώ βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών. Το νερό είναι ρηχό, αν θέλεις όμως να πας λίγο πιο βαθιά, μπορείς να κατευθυνθείς στις άκρες τις λιμνοθάλασσας. Λόγω της μοναδικής του τοποθεσίας, ο Μπάλος ευνοεί την ανάπτυξη πολλών ειδών χλωρίδας και πανίδας, όπως το Φαλκόνι της Ελεονώρας (Μαυροπετρίτης) ή τράγους και κορμοράνους που φτιάχνουν τις φωλιές τους στις κοντινές σπηλιές.
Η παλιά πόλη των Χανίων
Ανακαλύψτε βήμα βήμα τα μυστικά της. Κάθε στενό και έκπληξη, κάθε βόλτα και εμπειρία. Σταθείτε δίπλα στον φάρο του λιμανιού των Χανίων, το ενετικό έργο του 16ου αιώνα, που θυμίζει καρτ-ποστάλ. Θαυμάστε αξιοθέατα σημαντικά, όπως το τέμενος του Κιουτσούκ Χασάν Μπέη ή Γιαλί Τζαμισί, το ανακαινισμένο Μεγάλο Αρσενάλι, τη Σπλάνζια -τον παλιό τουρκομαχαλά που διατηρεί το χρώμα του- το Κουμ Καπί (Ακτή Μιαούλη).
Το φαράγγι της Σαμαριάς
Μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά το φαράγγι της Σαμαριάς –γνωστό και ως «Φάραγγας»- σας προκαλεί σε μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Είναι το μεγαλύτερο και πιο γνωστό φαράγγι της Κρήτης παγκοσμίως. Αφιερώστε μια μέρα στα 18 χλμ. του φαραγγιού και θα δείτε το μεγαλείο της κρητικής φύσης να σας αποκαλύπτεται σε αυτό το καταφύγιο του σπάνιου κρητικού αίγαγρου. Στις Πόρτες, η εμπειρία απογειώνεται: πλάτος μόλις 3 μέτρα και ύψος των τοιχωμάτων 300 μέτρα! Η κατάληξη της πεντάωρης πεζοπορίας στην παραλία της Αγίας Ρουμέλης θα σας χαρίσει ως επιβράβευση μια από τις ωραιότερες βουτιές της ζωής σας.
Το Aphrodite Beach Hotel απέχει:
- 800μ από το κέντρο της πόλης
- 150μ από την αφετηρία των λεωφορείων
- 800μ από το Κέντρο Υγείας
- 50χλμ από το Αεροδρόμιο Χανίων
- 40χλμ από το Λιμάνι Χανίων (Σούδα)
- 1χλμ από το Λιμάνι Κισσάμου